Fra visjon til virkelighet i NMBU-parken

06.06.2018

Det ble en meget vellykket folkefest sist søndag da kulturskolene i Follo inviterte til kulturfest i den vakre NMBU-parken som lå badet i strålende sommervær. - Visjonen om hvordan dagen skulle bli ble til virkelighet, forteller produsent Elisabet Olhans.

Tekst og alle foto: Knut Werner Lindeberg Alsén

Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén

- Etter å ha opplevd resultatet synes jeg dagen ble like bra som jeg hadde drømt om, om ikke enda bedre! forteller Olhans som hadde det øverste ansvaret for gjennomføringen av kulturfesten. 

Olhans beste minner fra dagen var Det norske kammerorkesteret med ungdomsorkesteret og Michael Grolid og Atle Sponberg som solister. 

- I tillegg til et mylder av glade mennesker, det gode samarbeidet mellom alle kulturskoler, hest, kanoer og ballonger. Setermusikantene i Meierimuséet og Jazzetaten var meget bra, og spreke musikere som spilte i kanoer og på øya i andedammen, sier hun. 

- Festdagen var meget vellykket. Vakker musikk, solskinn, varme, flott musikk, blide musikanter og fornøyd publikum. Tilbakemeldinger fra publikum var at dette vil de ha mer, forteller prosjektleder Kari Solheim for Follopiloten. 

 Solheim forteller at et av høydepunktene hennes på dagen var å spille sammen med 50 messingblåsere på urframføringen med messingblåsere, som åpnet festdagen.  

- Det var flott å høre studenter spille og solisten Gunnar Halle som løftet verket. Jeg likte Det norske kammerorkester sammen med unge musikanter fra Follo. Ellers satt jeg jeg spesielt stor pris på konserten med Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester og Ensemble Denada. De spilte virkelig flott, og nivået var veldig bra. Alt var så godt forberedt, forteller Solheim. 

Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén
Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén

Alle foto: Knut Werner Lindeberg Alsén